Arc- és nyakplasztika


Az arc- és nyakplasztika eljárás célja: az arc és a nyak korral járó elváltozásainak kezelése. A kezelés során az ellazult és megereszkedett szövetek felhúzásával, valamint az arc teltségének javításával az arc megfiatalodását érjük el.

Az arcplasztika eljárással egyidejűleg gyakran ajánlott és szükséges szemhéjplasztika, arctáji zsírleszívás és arcfiatalítás (felső, károsodott bőrréteg kímélő eltávolítása, felületi lézer, bőrfelület kezelés) elvégzése is.

Műtéti eljárás: a beavatkozás során a metszés a halántéktájon, a hajas fejbőr területén indul, onnan halad lefelé a fül előtt, majd a fülcimpa alatt megkerüli a fület. Az arc- és a nyak bőrét felpreparálás után kifeszítjük, a bőr alatti szöveteket megemeljük majd varratokkal rögzítjük, a felesleges petyhüdt bőrt pedig a hosszantartó eredmény érdekében eltávolítjuk. A megfelelő kontúr eléréséhez gyakran az áll alatti és a nyakrész felesleges zsírrétegének eltávolítása is szükséges.

Az arc- és nyakplasztika műtéti időtartama, érzéstelenítés módja: 2 - 3 óra közötti időtartam, intravénás nyugtatóval kombinált helyi érzéstelenítés, vagy altatás. A műtét ideje függ a műtét típusától, hiszen napjainkban számos arcplasztikai műtétet és kombinált eljárást alkalmazunk (például S-lift, temporal lift, nyakkörnyéki bőr megemelése stb.).

Műtét utáni teendők: a kötések és a váladék elvezetéséhez szükséges drain cső 1 - 2 nap elteltével, míg a varratok 2 hét elteltéval kerülnek eltávolításra. 1 hónapon át kompressziós kötés javasolt.

Az arc- és nyakplasztika ritkán előforduló szövődményei: véraláfutás következményeként előforduló duzzanat, a bőr érzékenységének elveszítése néhány hónapra, ritkán szövetelhalás (főként a fül mögötti részen erős dohányosoknál), túlsarjadt hegek.

 

Arc és nyakplasztika fotók


Arcplasztika nyakplasztika
Arcplasztika nyakplasztika
Arcplasztika nyakplasztika

 

             
ISO
Ipras
Ebopras
PH
MOK
GMC
Crest