Arcfiatalítás


Az arcfiatalítás eljárás célja: különböző bőrhibák, rendellenességek – akne, pattanások, kanyaró után kialakult hegesedések, sérülések utáni hegek, keratosis seborrhea, tetoválások, szeplők, finom ráncok – eltávolítása. A kezelés után a bőr puhábbá, lágyabbá, világosabbá, feszesebbé, a kitüremkedésektől, mélyedésektől, hegektől, és finom ráncoktól mentessé válik a szemek és a száj körül.

Műtéti eljárás:

Bőrcsiszolás: manuálisan, vagy egy speciális berendezés segítségével nagy sebességű, körkörös irányú dörzsöléssel eltávolítjuk a károsodott bőr felszíni és középső rétegét.

Kémiai hámlasztás: különböző speciális savas anyagok megfelelő koncentrációjának alkalmazásával (phenol, glycolic sav, trichloracetic sav stb.) eltávolítjuk a károsodott bőr felszíni rétegét.

Az elektrosebészeti technológiáknak, amelyek során alacsony frekvenciájú energiát vagy lézert alkalmaznak a felső bőrréteg eltávolításához, gyakran kiszámíthatatlan a hatásuk és hosszabb a gyógyulás időtartama.

Az arcfiatalítás kezelés után antibiotikumos kenőccsel átitatott vazelines borogatást alkalmazunk a kezelt területen.

Műtéti időtartam, érzéstelenítés: a műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük (5%-os helyi érzéstelenítő kenőcs). A kémiai hámlasztás esetében általában fájdalomcsillapító és szedatívum kombinációja szükséges.

Műtét utáni teendők: az első héten fokozatosan eltávolítjuk a fedőkötéseket, az ezt követő néhány hónapban fényvédő krém használata szükséges. Smink: 2 hét után megengedett.

Az arcfiatalítás esetén ritkán előforduló szövődmények: enyhe duzzanat, pirosodás, folyadékgyülem. Túl korai erős UV sugárzás esetén az érintett bőrfelületen fokozott pigmentáció (hyperpigmentáció) fordulhat elő.

             
ISO
Ipras
Ebopras
PH
MOK
GMC
Crest