Hasplasztika


A hasplasztika eljárás célja: a hasfal felesleges zsír- és bőrrétegének eltávolítása.

A hasplasztika műtéti eljárás: a beavatkozás során a has alsó részén, a szeméremdomb felett úgynevezett "bikinivonal- metszést" ejtünk vízszintesen, mélyen a hasfali izmokig. A megereszkedett bőrt a bőralatti zsírszövettel együtt eltávolítjuk, a köldököt feljebb helyezzük. Ha szükséges, egyidejűleg a csípő, a fenéktájék és az ágyéktájék zsírszöveteit eltávolítjuk, valamint a hasizmot is megerősítjük. A váladék elvezetésére szívó draint helyezünk be néhány napra.

A hasplasztika műtéti időtartama, érzéstelenítés módja: a műtendő terület nagyságának függvényében másfél és 3 óra közötti időtartam. A hasplasztika egyszerűbb típusa a mini hasplasztika, amely a has bőrének alsó, megereszkedett részének eltávolítását jelenti.

A hasplasztika műtét utáni teendők: a váladék elvezetéséhez szükséges drain-csövek a műtétet követő 2-3 napon belül, a varratok 2 hét után kerülnek eltávolításra. A műtétet követően kb. 1 hónapig elasztikus haskötő viselése szükséges, valamint kerülendő a fizikai megterhelés.

Ritkán előforduló szövődmények: hasfali ödéma, elhúzódó szeróma-képződés.

 

Hasplasztika fotók


Hasplasztika
Hasplasztika
Hasplasztika

 

             
ISO
Ipras
Ebopras
PH
MOK
GMC
Crest