Mellkisebbítés


A mellkisebbítés eljárás célja: az emlők megemelése és méretének csökkentése, megereszkedett és túl nagy méretű emlők alaki, méret- és helyzetbeli korrekciója.

A mellkisebbítés műtéti eljárás: az emlők méretétől és formájától függően többféle műtéti eljárás létezik. A leggyakrabban használt technikák:

"Invertált (fordított) T" technika, amelynek eredményeképpen kör formájú heg keletkezik a mellbimbó körül, valamint egy függőleges és egy vízszintes heg keletkezik elrejtve az emlő alatti redőben.

"Függőleges (vertikális)" technika, amelynek eredményeképp kör formájú heg keletkezik a mellbimbó körül, valamint egy függőleges heg keletkezik egyenetlen bőrfelülettel, amely 2 hónap alatt elsimul.

"Peri areolar" technika: kör formájú heggel a mellbimbó körül. Ez a technika nem alkalmazható túlzottan nagy méretű emlő estében.

Műtéti időtartam, érzéstelenítés módja: 1,5 – 3 óra közötti időtartam, altatásban.

Mellkisebbítés műtét utáni teendők: a műtétet követő 5-7 nap elteltével a páciens folytathatja megszokott életvitelét. A varratok 2 hét után kerülnek eltávolításra. Rugalmas sportmelltartó viselése a műtétet követően 1 hónapig ajánlott.

 

Mellkisebbítés fotók


Mellkisebbítés
Mellkisebbítés
Mellkisebbítés

 

             
ISO
Ipras
Ebopras
PH
MOK
GMC
Crest