Szemhéjplasztika


A szemhéjplasztika eljárás célja: a szemhéj körüli megnyúlt bőr feleslegének, valamint a kitüremkedő bőralatti zsírszövetek eltávolítása. A felső és az alsó szemhéj együtt is és külön-külön is műthető.

A szemhéjplasztika műtéti eljárás: a műtétet megelőző pontos berajzolásnak megfelelően a felső szemhéj felesleges, megnyúlt bőrrésze elliptikus metszéssel eltávolításra kerül, szükség esetén a megnövekedett zsírszövettel és a megnyúlt izomszalagok részleges eltávolításával együtt. Alsó szemhéj plasztikánál a metszés közvetlenül az alsó pillasor alatt fut, és szinte láthatatlan heggel gyógyul.

Műtéti időtartam, érzéstelenítés módja: a műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, szükség esetén intravénás nyugtatóval kombinálva, a felső szemhéji műtét kb. 30 percet, az alsó szemhéji műtét kb. 45 percet vesz igénybe.

A szemhéjplasztika műtét utáni teendők: jeges borogatás a műtétet követő néhány órán keresztül, valamint hideg borogatás néhány napon keresztül a duzzanatok csökkentésére. A varratok 5-7 nap után kerülnek eltávolításra

Ritkán előforduló szövődmények: szemhéj-duzzanat, véraláfutás, amely tünetek 5-7 nap elteltével elmúlnak. További esetleges átmeneti kísérőjelenségek: a szem teljes lezárására való képesség elvesztése, könny-túlfolyás.

 

Szemhéjplasztika fotók


Szemhéjplasztika
Szemhéjplasztika
Szemhéjplasztika

 

             
ISO
Ipras
Ebopras
PH
MOK
GMC
Crest