Szemöldökplasztika


Az eljárás célja: a szemöldök megemelése az oldalsó részen vagy teljes hosszában.

A szemöldökplasztika műtéti eljárás: a szemöldök teljes hosszában történő megemelése esetén három kis metszést ejtünk mindkét szemöldök felső sarkában. Vékony szálakat vezetünk a homlokrész bőre alatt egészen a skalpig, a hajvonal mögött, ahol a varratokat rögzítjük. Az oldalsó részen történő felvarrás esetén csupán egyetlen apró metszést ejtünk. Ez a beavatkozás önmagában, vagy arcfelvarrás és / vagy szemhéjplasztikai beavatkozással együtt végezhető.

Műtéti időtartam, érzéselenítés: a szemöldökplasztika műtétet helyi érzéstelenítéssel végezzük, és kb. 30 percet vesz igénybe.

A szemöldökplasztika műtét utáni teendők: a műtéte követő napon a páciens folytathatja megszokott életvitelét. A műtétet követő néhány napban kerülendő a homlok-mimika.

Ritkán előforduló szövődmények: enyhe szemöldök asszimetria.

A Botox™ és Dysport™ a tisztított hatóanyagú, "A" típusú botulinum toxin anyag védjegyei, amely a Clostridium botulinum baktérium által termelt fehérje. Amennyiben ezt az anyagot rendkívül csekély dózisban injekció formájában az arcizmokba juttatják, az meggátolja, hogy az idegekből az impulzusok eljussanak az orca parányi izmaihoz, meggátolva a mimikai ráncok kialakulásáért felelős arcizmok működését.

Az eljárás célja: a már létező ráncok korrekciója, csökkentése, valamint a szem körül, a homlokon és a szemöldökök közti új ráncok keletkezésének megelőzése. A kezelés ellazítja az érintett izmokat, megakadályozva azok összehúzódását, ezáltal kisimult, ráncmentes bőrt eredményezve. A botox kezelés nem "fagyasztja" le az arckifejezést, mivel csak a ráncokért felelős izmokra hat, a mimikai izmok normális működésére nincs befolyással.

Injekciós technika: a kezelésre kijelölt területeket pontosan megjelölve, egyszer használatos extravékony tű használatával a hígított anyagot befecskendezzük a bőr alá. A beavatkozással járó fájdalom minimális és elkerülhető a bőr előzetes hűtésével. Helyi érzéstelenítő használata nem szükséges, a páciens megszokott életvitelét a kezelést követően azonnal folytathatja. A kezelés kb. 15 percet vesz igénybe, az eredmény kb. 3-4 nap múlva már látható, míg a teljes eredmény kb. 10 nap elteltével látható.

Átmeneti mellékhatások: érzékenység vagy véraláfutás az injekciózás területén, valamint néhány esetben átmeneti gyengeség a környező izmokban. Rendkívüli, igen ritka esetekben a szemhéj, szemöldök enyhe ernyedése, petyhüdtsége, amely 1-2 hétig tart.

A botox kezelés nem ajánlott terhesség vagy szoptatás ideje alatt, aszpirin (acetylsalicil sav) terápia, valamint egyes izomműködési és idegrendszeri problémák esetén.

A kezelés hatása legalább 3-5 hónapon át tart, a beavatkozás rendszeresen ismételhető. Klinikai tapasztalatok alapján a kezelések hatása egyre tovább tart, így a jövőben válhetően egyre kevesebb kezelésre lesz szükség a kívánt eredmény fenntartása érdekében.

 

Szemöldökplasztika fotók


Szemöldökplasztika
Szemöldökplasztika
Szemöldökplasztika

 

             
ISO
Ipras
Ebopras
PH
MOK
GMC
Crest