Zsírleszívás


A zsírleszívás eljárás célja: a test kontúrjának újraformázása a felesleges zsírszövetek eltávolításával a test különböző részeiről: csípő, hát, felső hastáj, fenék, térd, boka stb. Az eltávolított zsírszövetek szűrési eljárást követően zsírfeltöltés formájában újrahasznosíthatóak, így a bőr különböző szabálytalanságai, hibái, a ráncok, keskeny ajkak, orca, fenék kontur stb. eredményesen kezelhetőek.

Műtéti eljárás: a beavatkozás során kis metszést ejtünk a bőrön, amelyen speciális zsírszívó kanült vezetünk be, amin keresztül leszívjuk a felesleges zsírszöveteket. A kanül alakja és mérete különböző lehet (2-6 mm átmérőjű), hogy a zsír a különböző rétegekből egyenlő mértékben kerülhessen leszívásra.

Zsírleszívás előtt a zsírréteget sóoldat, adrenalin és helyi érzéstelenítő keverékével töltjük fel a fájdalom és komplikációk elkerülése érdekében. Klinikánkon PAL vibrációs zsírleszívást, ultrahangos vagy egyszerű zsírleszívást alkalmazunk az eltávolítandó zsírszövet típusától és mennyiségétől függően.

Zsírleszívás műtéti időtartama, érzéstelenítés módja: a műtét időtartama – az eltávolítandó zsírszövet mennyiségének függvényében – 1-2 óra, helyi érzéstelenítéssel vagy altatásban végezzük.

Zsírleszívás műtét utáni teendők: a műtétet követő 5-7 nap elteltével a páciens folytathatja megszokott életvitelét. Speciális kompressziós ruha viselése szükséges 1 hónapon át a bőr megfelelő összehúzódásához.

Ritkán előforduló szövődmények: átmeneti bevérzések, enyhe duzzanat, amely tünetek 2 hét alatt elmúlnak. A bőr érzékenységének átmeneti megváltozása, a bőr kontúrjának eltérése szintén nem kizárt. E kísérőjelenségek elkerülése érdekében korai masszázs javasolt.

 

Zsírleszívás fotók


Zsírleszívás
Zsírleszívás
Zsírleszívás

 

             
ISO
Ipras
Ebopras
PH
MOK
GMC
Crest